Uw winkelmandje is leeg.


Gebruikersnaam:
Wachtwoord:

Registreer
Wachtwoord vergeten?

NieuwsbriefKies uit...

Abdijstraat 40 C

2260 Tongerlo

Tel. 014/53 82 10

Fax 014/53 82 14 

oude.linden@tongerlo.org

 

 

Welkom

 

Beste klanten,

Wij verwelkomen u graag in onze boekhandel. Wij opteren voor een persoonlijke

beleving in onze abdijwinkel en een persoonlijk contact. Service en advies zijn voor ons 

zeer belangrijk. Vandaar dat wij minder belang hechten aan onze website en webshop.

Ons aanbod is te groot en te gevarieerd. 

Wij laten het u graag zelf ontdekken: ons sterk assortiment

religieuze en algemene boeken, ons zeer uitgebreid aanbod 

van originele, unieke en zinvolle wenskaarten, religiosa en

ambachtelijke abdijproducten.

 

Sinds september 2017 werken wij samen met kunstatelier Slabbinck. 

Op onze eerste verdieping vindt u een mooie toonzaal met

religieuze artikelen en liturgische gewaden van Slabbinck.


 

 

  

  


 

 

 

 

 

 

  

OPENINGSUREN:

Dinsdag t.e.m. vrijdag 10.00 uur -12.00 uur en 13.00 uur - 17.00 uur

Maandag, zaterdag, zon- en feestdagen 14.00 uur - 17.00 uur 

Gesloten op Nieuwjaar,Pasen, Allerheiligen en Kerstmis

 

AANBIEDING:

Evangeliarium nu aan 125 euro i.p.v. 220 euro

Een eeuwenoude lindedreef (aangeplant in 1678) leidt naar het binnenplein van de norbertijnenabdij van Tongerlo, waar de Abdijboekhandel en het Centrum voor Liturgie & Pastoraat sinds januari 1999 gehuisvest zijn in het fraai gerestaureerde 17de eeuwse wagenhuis.

ABDIJBOEKHANDEL

De Abdijboekhandel bevindt zich op het gelijkvloers en is voor de vele bezoekers van de abdij een ongedwongen instapplaats. Je vindt hier een brede waaier aan algemene boeken, wens- en rouwkaarten, kaarsen, religiosa, abdijproducten, grote en kleine geschenkartikelen…

Naast brochures en boeken over het abdijleven heeft de abdijboekhandel een volwaardig aanbod algemene literatuur. Voor de kinderen – van de allerkleinsten tot de jeugd – zijn er prachtige prentenboeken, voorleesboeken, strips, educatieve boeken, boekjes over geschiedenis, natuur, hobby, fictie en non-fictie… De volwassenen komen eveneens ruimschoots aan hun trekken met de vele thematisch geordende werken: kunst, cultuur, geschiedenis, taal en letteren, romans, gezin en gezondheid, natuur- en tuinboeken, kookboeken, creativiteit, hobby, reizen…

In principe kan je bij ons elk Nederlandstalig boek bestellen. Wij zorgen voor een snelle en deskundige behandeling.

CENTRUM VOOR LITURGIE EN PASTORAAT

Via de trap of een personenlift bereik je het Centrum voor Liturgie en Pastoraat, onder het fraaie gebinte van de gerestaureerde “graan-zolder”. Reeds meer dan 30 jaar ontvangt het centrum duizenden bezoekers die bedrijvig zijn in liturgie, catechese en pastoraat. In de loop der jaren hebben we ons gespecialiseerd in boeken, brochures, cd’s en dvd’s over religie, spiritualiteit en zingeving: een uniek aanbod in Vlaanderen!  

Op de bijbeltafel vind je bijbels voor kinderen en volwassenen, bijbelse commentaren, bijbelse naslagwerken, de bijbel op cd-rom… Er zijn liturgische vieringen voor het kerkelijke jaar, de sacramenten en themavieringen. Je vindt er altaarboeken, volksmissaals, homilies en uitgaven voor woord- en gebedsdiensten. Catechisten vinden hun gading in de talrijke catechese-uitgaven voor doopsel, eerste communie en vormsel. Een eigen plaats is voorzien voor boeken over spiritualiteit, bezinning en gebed. Er is een uitgebreide keuze aan cd’s voor viering en bezinning. Ook dvd’s ontbreken niet in het aanbod.

De Oude Linden is lid van de Vereniging Vlaamse Boekverkopers (VVB) en ontving van het Vlaams Fonds voor Letteren het kwaliteitslabel 'A-Boekhandel'.

Gedelegeerd bestuurder abt Jeroen De Cuyper en medewerkster Petra Mangelschots, hopen u op passende wijze van dienst te kunnen zijn.

Van harte welkom!

 

lindedreef

oudelindenVooraanzicht

benedenMuurzijde

centrumMetRad

 

De Oude Linden